Persbericht

Latry en Eilander spelen Nieuwjaarsconcert Laurenskerk Rotterdam 2021

 

Afgelopen zaterdag vond het traditionele nieuwjaarsconcert plaats in de Laurenskerk van Rotterdam. Wat 40 jaar geleden is begonnen bij Klaas Jan Mulder wordt sinds zijn overlijden door de organisatie voortgezet door verschillende organisten. Op zaterdag 2 januari 2021 is het de beurt aan de Franse organist Olivier Latry en de Apeldoornse organist Peter Eilander. Latry is organist van het Cavaillie-Coll orgel van de Notre Dame in Parijs welke vorig jaar door een grote brand voorlopig niet bespeelbaar is. Eilander zal enkele koraalbewerkingen spelen van zichzelf en oprichter Klaas Jan Mulder.

Bij het avondconcert, dit jaar geheel verzorgd door Peter Eilander, werd afscheid genomen van concertorganisator Pieter van der Ploeg die dit nu meer dan 30 jaar heeft gedaan. Onder de ruim 450 concertgangers was ook organist Sander van Marion. Hij bedankte hem voor de immer uitmuntende organisatie en het podium die hij door de jaren heen heeft geboden aan jonge organisten, en jubilerende musici. De organisatie van de nieuwjaarsconcerten is dit jaar overgenomen door Kees van Elzelingen. Van der Ploeg kreeg van de nieuwe organisator een cheque overhandigt met een geldbedrag van € 500,00 wat geschonken wordt aan KWF Kankerbestrijding. Het werk van kankerbestrijding heeft de Katwijkse organisator door de jaren heen gesteund uit opbrengsten van door hem georganiseerde concerten. Tot slot trakteerde Eilander alle aanwezigen in de Laurenskerk op het favoriete orgelwerk van Pieter van der Ploeg, het derde deel ‘Allegro deciso’ uit Evocation van Marcel Dupré.

Ook dit jaar was er ’s middags weer een samenzangmiddag. Dit jaar voor het eerst met André Nieuwkoop. De middag werd bezocht door 1300 bezoekers. In 2021 zal Nieuwkoop op D.V. zaterdag 2 januari ook de samenzangmiddag begeleiden.

Meer informatie via www.nieuwjaarsconcerten.nl

 

Kees van Elzelingen overhandigt Pieter van der Ploeg een cheque t.w.v. € 500,00 voor KWF Kankerbestrijding. Pieter heeft door de jaren heen uit opbrengsten van de concerten het werk van KWF gesteund. 

 

Sander van Marion geeft de ruim 450 concertbezoekers een inkijkje in het vele werk wat Pieter in de afgelopen jaren achter de schermen heeft gedaan.